Toata lumea spune ca nu exista oameni perfecti, ci doar oameni perfectibili, care au dorinta de a tinde catre perfectiune . Dar de unde stim asta? Eu cred ca este doar o presupunere . Ce inseamna sa fi perfect ? Oare sa urmezi intocmai ce zice Biblia, sau oricare alta carte sfanta a unei alte religii inseamna sa fi perfect? Prin comportarea conform cartii sfinte poti ajunge doar la perfectiune religioasa, insa asta poate insemna haos, dezarmonizare pe alt plan. Se spune: "Crede si nu cerceta!". Daca s-ar fi tinut cont de aceasta vorba, omul nu ar fi putut sa se dezvolte, astfel ramanand gol, nemaiputand fi considerat om.
Sa persupunem ca esti cel mai destept om de pe Pamant. Esti oare perfect? Nu, nu esti perfect, esti "cel mai". Astfel, observam ca a fi "cel mai" nu inseamna perfectiune. Chiar daca ai cele mai dezvoltate calitati existente in toti oamenii, in lipsa armoniei acestora nu exista perfectiune. Daca intrupezi toata frumusetea, inteligenta, bunatatea etc., si nu ai nici un defect, nu esti perfect, esti doar "cel mai". Deci iata, nu exista o definitie concreta a perfectiunii si nestiind ce e perfectiunea este natural sa gandim ca ea nu exista.
Dar eu sunt de parere ca perfectiunea exista in tot ceea ce face natura. Ea a creat un echilibru perfect in toate cele ce ne inconjoara si tot ceea ce suntem.
Sa ne imaginam perfectiunea ca fiind o minge alcatuita din bucati identice de plastilina alcatuita din culori care nu se repeta. O putem modela oricat fara sa distrugem integritatea unei culori, pentru ca ea se intrepatrunde cu altele, armonizandu-se, contopindu-se, formand alte culori, fara sa se distruga integritatea, unicitatea vreunei culori. Daca insa rupem o bucata dintr-o culoare si o punem aleatoriu intr-un alt loc, ea exista acum in doua locuri, dar nu se mai armonizeaza cu calitatile ce o inconjurau. Culorile sunt calitatile oamenilor, iar cand despartim o culoare, calitatea nu mai e perfect imbinata cu vecinele sale, pentru ca fiecare calitate se imbina cu o alta exact ca intr-un puzzle.
Insa nu am raspuns la intrebare, deci ajutati-ma sa inteleg maibine: ce e perfectiunea? Pentru ca pana imi va explica cineva clar ce e perfectiunea, voi crede cu ardoare ca ea exista in toate lucrurile primite de la natura si in unele lucruri create de om.