Eu sparg testele oamenilor in
fiecare zi si nu vad nimic divin.
 
Imi incolteste in minte ideea ca Romania nu mai are cale de intoarcere din drumul spre pierzanie pe care il urmeaza. De ce? Pentru ca pe majoritatea nu-i intereseaza de ceilalti. Si nu numai ca nu-i intereseaza, ca totusi ar fi bine daca doar nu i-ar interesa, dar le si pun bete in roate celor care vor sa faca ceva constructiv.
Cine sunt acesti oameni? Pai in primul rand e vecina mea care n-a vrut sa deschida usa medicilor de la Ambulanta. Ii doresc s-o fereasca Bunul sa aiba vreodata nevoie de ei si sa nu le deschida nimeni usa. Am vazut afise electorale cu mesajul: "Avem nevoie de oameni ca…" De ce avem nevoie de oameni ca voi? Ca sa ne furati in continuare? Nu-i nimic, "luati-ne tot, ma, ca stam si-n pula goala-n fata voastra". Sunt cei care de 20 de ani spun ca a venit momentul unei schimbari, dar tot de 20 de ani tot ei sunt aceeasi oameni care nu vor sa se lase schimbati. Mai sunt elevii care-si bat profesorii si profesorii care-si bat elevii, sunt parintii care isi supun copiii la pedepse fara motive intemeiate fara insa sa le ofere si recompense si bucurii. Sunt vecinii mei de la Pitesti care cauta cu orice pret sa-mi faca rau mie si altora, care nu lasa copiii sa se joace, ii alearga si ii bat, care injura ca la usa cortului si vorbesc despre civilizatie, care vorbesc despre intelectualitate si ii jignesc pe cei mai cultivati ca ei, care ii numesc pe sud- africani niste tigani care au fost in stare sa construiasca zgarie-nori spre deosebire de noi care ne chinuim sa ne facem un rost in sistemu’ asta care ne inchide mintile si corpurile. Mai sunt politistii plini de zel fata de pustanii care joaca fotbal in curtea scolii si care stau cu coada intre picioare in fata tiganilor (si nu, nu e peiorativ, pur si simplu asa se autodenumesc ei, n-ar fi corect sa le spunem altfel) burtosi cu lanturi de aur la gat pe care nimeni nu-i impoziteaza pentru banii de altfel obtinuti prin metode ilegale. Sunt televiziunile, ziarele care ne pun in fata ochilor oameni luati de pe strada care prin numarul si comportamentul au devenit un neoplasm malign al societatii. Sunt vanzatorii care te pacalesc la rest sau cei care se uita cu scarba la tine cand te duci la casa sa-ti platesti produsele de parca nu si-au ales ei acel loc de munca pentru care sunt platiti si sa se poarte amabil. Sunt fotbalistii care nu joaca nimic pentru ca ei sunt vedete si noi plecam mereu cu sansa a doua deci acolo trebuie sa ramanem. Ei sunt de vina ca ne ducem dracu’!
Dar, inca mai am sperante datorita pustiului de la banca care o intreba pe mama sa despre Decebal si Traian, datorita copiilor care participa entuziasti la manifestatii culturale sub indrumarea unor dascali extraordinari, datorita sportivilor care muncesc ambitionati fiind de setea de performanta, datorita parintilor care stiu sa-si educe copiii, datorita celor care spun: "Eu pot!" cand nimeni nu le da nici o sansa.
 
Pentru ca Romania va creste prin bun-simt si responsabilitate!